Al bijna honderd jaar is Vialis werkzaam in het domein infrastructuur en mobiliteit. Een omgeving die sindsdien volledig veranderd is. Zeker de laatste jaren hebben we te maken met uitdagingen én kansen die vragen om expertise en intelligente oplossingen.

Solution provider

Vialis is een bevlogen, betrokken en betrouwbare solution provider die de opdrachtgever ontzorgt met geïntegreerde oplossingen voor complexe vraagstukken in het domein van infrastructuur en mobiliteit.

We ontwikkelen integrale oplossingen voor het managen van verkeersstromen op de weg en in het water. We ontwerpen, realiseren en beheren intelligente en robuuste systemen voor complexe tunnels, bruggen, sluizen en verkeersmanagement centrales. We beschikken over een breed dienstenportfolio met een groot aantal in eigen beheer ontwikkelde oplossingen.

Kortom: wij maken infrastructuur intelligent.

 

Dienstverlening

Wij zien hierin een transitie van producten naar dienstverlening. De overheid legt de uitvoering van publieke taken steeds meer bij de markt neer. Deze terugtrekkende overheid dient wel een adequate oplossing te bieden voor de complexe maatschappelijke uitdagingen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en doorstroming. Uitdagingen waaraan ambitieuze doelstellingen verbonden zijn.

Dit vraagt om een dienstverlener die bereid is om een belangrijk deel van de publieke taken over te nemen en daarvoor de competenties te hebben. Een volwaardige solution provider waarmee een wegbeheerder een (intensieve) samenwerking aan kan gaan en die met de wegbeheerder meedenkt over actuele een toekomstige uitdagingen. Die het vermogen heeft een integrale oplossing te bieden en op kan treden als regisseur van een complexe keten. Deze rol is Vialis op het lijf geschreven.

Centrales worden hierbij als eigen ‘tool’ gebruikt om deze dienstverlening mogelijk te maken en uit te voeren.

 

Geïntegreerde centrales

Als Vialis spelen wij een belangrijke rol in de onderliggende systemen van een bediencentrale en in het genereren van data en informatie die noodzakelijk is om de werkzaamheden voor de operators in de centrales zo optimaal mogelijk te maken. Zo maakt Vialis bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel uit van de ontwikkeling en vormgeving van de overkoepelende iHMI van een iCentrale. Hierin komt alles samen.

Wij streven in de ontwikkeling van onze centrale systemen naar een modulaire opbouw en open interfaces om zo, eventueel in samenwerking met derden, de gewenste functionaliteiten te leveren aan onze klanten. Flexibiliteit in centrales is hierbij erg belangrijk. Er is sprake van onzekerheden door snelle en soms onvoorziene veranderingen in technologie en omgeving. De betrokken systemen moeten voldoende flexibiliteit hebben om daar in mee te gaan. Wij zetten hierbij het Vialis verkeersmanagement platform verkeer.nu in.

Vialis is actief betrokken in het iCentrale programma en het ‘Mobility, Safety and Smartcentres as a service’ principe. Wij zijn van mening dat het synergetisch vermogen van dit programma ertoe bijdraagt om met de beste partijen samen meerwaarde te creëren om tot een iCentrale voor de bediening van meerdere domeinen te komen en om dit als een dienst aan te kunnen bieden.

Kijk ook even op de Factsheets Verkeersmanagement platform en Monitoring & Control van de Living Labs van Vialis.

 
 

Contact

Voor meer informatie: www.vialis.nl of neem contact op met Tom Steijvers, commercieel verkeerskundige binnen de afdeling Mobiliteit via 06-45886592 of tom.steijvers@vialis.nl.