iCentrale succesvol op de Intertraffic

26 maart 2018 – Het landelijk programma iCentrale was van 20-23 maart aanwezig op de Intertraffic in Amsterdam. Het programma haakte aan bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en natuurlijk bij Connekt – het netwerk voor duurzame, slimme en sociale mobiliteit. Ook was er aandacht voor de resultaten van Fase 2 van het programma iCentrale. 

Het programma iCentrale organiseerde een bijeenkomst voor directeuren van de partners van het programma. Na afloop overhandigde Marcel Dukker – commercieel directeur van Technolution – namens alle publieke en private partners de ‘resultatenmap’ van iCentrale Fase 2 aan Jan-Bert Dijkstra – programmadirecteur Beter Benutten van het ministerie van IenW. 

(tekst gaat verder onder foto)

Verder verzorgde iCentrale-programmamanager André Loos tijdens de Intertraffic presentaties over het programma en de voortgang. Hierbij werd onder meer ingegaan op vier decentrale overheden die volop in transitie zijn: de gemeenten Rotterdam en Almere en de provincies Utrecht en Noord-Holland.

Op de stand van het ministerie en bij Connekt waren iCentrale-vertegenwoordigers aanwezig om een toelichting te geven aan geïnteresseerden. Die kwamen vanuit alle hoeken van het land – waaronder veel gemeenten. Maar ook buitenlandse gasten kwamen langs – zoals vertegenwoordigers van bijvoorbeeld de Turkse overheid – op zoek naar Europese best practices op het gebied van verkeer en vervoer.

Er was vanzelfsprekend ook documentatie beschikbaar over het programma. Dit in de vorm van een Engelstalige uitgave van NM Magazine en een algemene, Nederlandstalige brochure voor decentrale overheden.

Daarnaast heeft het programma iCentrale op de Intertraffic ook het nieuwe Twitter-account gelanceerd: https://twitter.com/icentralenl. Hierop kunnen geïnteresseerden zich ‘abonneren’ en zo op de hoogte blijven van wat het programma en de deelnemers te bieden hebben aan vooral decentrale overheden.

Op de foto, van links naar rechts (en boven naar beneden):

 • Arnoud Neidig – Directeur Mobiliteit en beleidsadvisering a.i. Arcadis
 • Ron Knaap – Directeur  AlarmserviceCentrale – Trigion
 • Jan Slettenhaar – Directeur Projecten – Engie
 • Chris de Vries – Directeur Beheer & Uitvoering – Provincie Noord-Holland
 • Philip Taillieu – CEO – Be-Mobile
 • Jan-Bert Dijkstra – Programmadirecteur Beter Benutten – Ministerie Infrastructuur en Waterstaat  (map vast)
 • Robin van Haasteren – New Business en Markteting – Vialis
 • Rob Althuisius – Hoofd Mobiliteit – Sweco
 • Marcel Dukker – Commercieel directeur – Technolution (map vast)
 • Joost de Bruijn – Directeur – DAT.Mobility
 • Zygmunt Kowalski – Directeur Security Services – Trigion
 • Alex Venix – COO – ENAI
 • Wim Broeders – Directeur – MAPtm
 • Renske Hof-van der Blom – Facilitering Programma iCentrale –  Provincie Noord-Holland
 • André Loos – Landelijk programmamanager iCentrale
 • Marcel Westerman – MARCEL

Niet op de foto:

 • Werner Hulst – Algemeen directeur – Cruxin
 • Haye Mensonides – Managing Director Mobility – Dynniq
 • Jos van Kleef – Algemeen directeur – Goudappel
 • Frank Ottenhof – CEO – Trafficlink
 • Leon Soulier – Business Unit Manager Road and City Mobility – Siemens